Версія для друку

Університетський бал в ДНУ: свято почесних нагород

Яскравим загальноуніверситетським балом відзначив 94-ту річницю свого заснування Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Привітати Alma mater зі святом до Палацу студентів ДНУ прийшли студенти та співробітники університету.

Традиція проведення світського балу в ДНУ бере свій початок ще з далекого 1918 року. Саме тоді з нагоди відкриття університету у Потьомкінському палаці (нині Палац студентів ДНУ) пройшов перший святковий бал. П’ять років тому цей звичай був успішно відновлений, тим паче, що творчих сил у Палаці вистачає, аби надати урочистостям відповідної форми.

Та чи не найбільше до знаменної події готувалися студенти університету, адже на кращих з них чекало кардинальне перетворення. Цього вечора вони – дебютанти, і саме їм належало відкрити бал! Урочисто кружляючи у віденському вальсі, галантні кавалери та вишукані дами з перших хвилин занурили присутніх в атмосферу вишуканості, стилю та смаку й подарували можливість відчути магічне повітря бальної феєрії.

Проте справжньою окрасою свята стало урочисте вшановування нової плеяди найуспішніших працівників університету. Власне, святкова церемонія вручення почесних дипломів та звань – це публічна вдячність керівництва університету за старанність та відданість тим сумлінним працівникам, які завжди відіграють визначну роль на всіх етапах поступу ДНУ. «13 років тому на засіданні Вченої ради ми вирішили відзначати професіоналів вищого ґатунку – заслужених професорів, наукових співробітників університету, – розповідає ректор ДНУ Микола Поляков. – За певними умовами конкурсу у кожній номінації ми нагороджуємо вагомі здобутки кращих із них: буде це викладач, який блискуче читає лекції, використовуючи нові форми спілкування зі студентами, чи науковець, відомий своїми розробками далеко за межами України, чи просто скромний працівник, який навіть своєю часом непомітною працею приносить користь всьому університету. І для цього на нашому святі є вся атрибутика: дипломи, грамоти, медалі "За вірну службу ДНУ". А от обов’язки у нагороджених єдині – залишатися найкращими і своєю наполегливою повсякденною працею здобувати славу ДНУ», – наголосив ректор.

Так, почесних звань «Заслужений професор ДНУ ім. О.Гончара» цього року були удостоєні: завідувач кафедри мікробіології та вірусології А. І. Вінніков, завідувач кафедри теоретичної та прикладної механіки В.В. Лобода та завідувач кафедри теоретичної фізики В.В. Скалозуб. «Заслужений викладач ДНУ ім. О.Гончара» – доцент кафедри української мови Н.В. Левун, «Заслужений працівник ДНУ ім. О.Гончара» – провідний біолог ботанічного саду ДНУ С.Л. Герман та директор Наукової бібліотеки ДНУ С.В. Кубишкіна. «Сьогодні у мене надзвичайна подія, – говорить професор Альберт Іванович Вінніков. – Я прийшов до університету більше 40 років тому, коли у 1965 році став студентом біологічного факультету. Закінчивши його у 1970 році, одразу почав працювати. Працюю в Дніпропетровському національному університеті і донині, вважаю його головним успіхом та кращою частиною свого життя», – зізнається професор.

Свої перші нагороди у стінах рідної Alma mater отримали на вечорі й 24 кращі студенти університету. Усі вони стали стипендіатами Вченої ради ДНУ ім. О. Гончара. «Приємно, що мої успіхи належно оцінені, – відзначає студентка IV курсу економічного факультету Ольга Лящевська. – Адже це дуже важливо для кожної людини. Я перфекціоністка: з відзнакою закінчила школу, «на відмінно» навчаюсь протягом чотирьох років в університеті, тож і надалі бажаю прямувати життям лише "на відмінно"», – говорить дівчина.

Студент IV курсу фізико-технічного факультету Максим Руденко також зізнається, що персональна стипендія може стати гарним стимулом для молоді. «Якщо систематично навчатися, не лінуватися і робити все вчасно, можна встигати і спортом займатися, і стипендію отримувати, – переконаний хлопець. – Однак, хочу відзначити, що моя винагорода – не лише особиста заслуга, але й складна праця багатьох викладачів, які передавали мені свої величезні знання. Тому надзвичайно приємно, що наші спільні зусилля сьогодні в університеті, дійсно, цінуються», – підкреслює він.

Щасливу мить визнання кращих з великої університетської родини ДНУ розділили усі гості свята. А подарунком для винуватців урочистостей стала яскрава розважальна програма з неперевершеними шоу-номерами від обдарованих студентів та творчих колективів Палацу. Незабутні враження в гостей та учасників балу залишили і професійні майстер-класи з вальсу та сучасного танцю, під час яких визначалася краща танцювальна пара. Та й це були не останні сюрпризи вечора. Наприкінці дійства на присутніх чекали цікава вікторина «Подорож сторінками історії Палацу студентів» та святкова лотерея, показ колекції вечірніх суконь від фіналісток конкурсу "Міс ДНУ" та довгоочікуваний святковий торт.

Ось так гучно та яскраво Дніпропетровський національний університет відзначив свій черговий День народження. Упевнені, що вишуканий бал подарував учасникам безліч незабутніх емоцій та приємного спілкування, які надихатимуть їх на нові звершення заради примноження авторитету своєї Alma mater.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram