Версія для друку

Французький зоопарк, іспанська макарена та італійська піца

Кафедра романської філології ДНУ ім. Олеся Гончара регулярно проводить заходи із профорієнтації, спрямовані на те, щоб допомогти школярам знайти своє покликання, зміцнити зв'язок між ЗОСШ, де викладаються романські мови та профільною кафедрою університету, популяризувати мови та культуру країн Західної Європи. Так, 10 листопада 2012 року для учнів 10–11 класів відбулися відкриті заняття з романської філології на тему «Походження й розвиток романських мов і їх роль в історії цивілізації» (доцент Кірковська І.С.) та історії французької мови на тему «Перші писемні пам’ятки французькою мовою» (старший викладач Палькевич О.С.). Учні отримали можливість поглибити свої знання цікавими фактами з історії французької мови, з’ясувати її місце серед інших романських мов. Програма заходу передбачала знайомство учнів з університетськими лекційними курсами, яке надало школярам змогу відчути себе студентами, ще раз обдумати свій вибір майбутньої професії.

А 24 листопада 2012 року кафедра романської філології проводила незвичайні уроки для учнів третіх, четвертих та п’ятих класів шкіл № 99 та № 141 м. Дніпропетровська, а також ЗОСШ № 19 і гімназії № 11 м. Дніпродзержинська. Учні відвідали французький зоопарк, навчилися готувати італійську піцу, танцювали іспанський танок макарена, співали пісні та розважалися від душі.

Так, на занятті з французької мови, що мало назву «Телепередача «У світі тварин», діти відвідали французький зоопарк, познайомилися з дикими та домашніми тваринами, які навчили завзятих школярів співати французьких пісень, розповідати вірші та скоромовки, танцювати. Студенти французького відділення влаштували дітям справжнє театралізоване шоу, у якому кожен мав змогу поспілкуватися з симпатичними звірятками й повчитися в них французької розмовної мови. Протягом заняття школярі малювали, відгадували загадки, училися описувати тварин. Екскурсоводом була викладач кафедри романської філології Шевченко М.Ю., а допомагали школярам потоваришувати з тваринами студенти третього та четвертого курсу французького відділення (Дозоренко В., Зозуля Н., Нечепоренко А., Семенюк Ю., Мельник К.).

На занятті з італійської мови, що мало назву «Свято Гастрономії», школярі спочатку навчилися знайомитися італійською мовою, а потім дізналися, як готується італійська піца та «приготували» власну. Ведучими шоу були викладачі італійської мови кафедри романської філології Червона О.С. та Токарева О.С. У проведенні заняття брали активну участь студенти, які вивчають італійську мову як третю іноземну (Хоменко М., Дроганов А., Куберник А., Ракін Б., Ковальчук А.).

На занятті з іспанської мови, що мало назву «Стань зіркою», школярі отримали завдання заспівати іспанську пісню, обрати імідж для шоу-зірки та виконати танок під запальну іспанську музику. У цьому дітям допомагали студентки третього курсу, які вивчають іспанську мову як другу іноземну (Дуднікова Ю., Голуб Л., Строганова О., Хачатрян А., Ковальчук А., Шуліпа А., Скворцова М., Бесараб В.). Дівчата виконували роль чарівних моделей та професійних хореографів, візажистів, стилістів та майстрів вокалу. Ведучими шоу були викладачі іспанської мови кафедри романської філології Дядя В.М. та Сутуліна Л.Г. Варто зазначити, що шоу мало неабиякий успіх, і всі запрошені школярі відчули себе справжніми зірками.

Безперечно, такі заняття не тільки допомагають учням у професійному самовизначенні, але й дозволяють їм розширити кругозір, самовдосконалюватися як особистість – і, звичайно, психологічно готують до вимог вищої школи, таким чином зміцнюючи зв'язок між ланками освітнього процесу.

В.о. завідувача кафедри романської філології
ДНУ ім.О.Гончара доц. І.С.Кірковська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram