Версія для друку

Про нове у викладанні іноземних мов у ДНУ

У Палаці студентів ДНУ імені О. Гончара пройшла II Регіональна наукова конференція «Тенденції та перспективи розвитку викладання іноземних мов у інноваційному суспільстві».

Серед почесних гостей заходу, організованого кафедрою іноземних мов для гуманітарних спеціальностей ДНУ, був присутній ректор університету професор Микола Вікторович Поляков. Виступаючи з вітальним словом, він відзначив, що проведення конференцій гуманітарного спрямування вже стало доброю традицією на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства. «Кожна подія, яка відбувається у нашому університеті – це приємне свято. Відчувається, що життя не стоїть на місці, і поруч працюють люди, яким небайдуже майбутнє вищої школи. Позаяк академічна атмосфера – це не лише практичні заняття і лекції, але й обмін думками та інтелектуальними знахідками з колегами, прагнення залучити молодих викладачів та науковців до свята інтелектуальної співпраці», – підкреслив ректор.

Особливо Микола Вікторович звернув увагу на вимоги часу й політику, яку провадить університет. Це – вільне володіння кількома іноземними мовами, що має стати природним для усіх випускників як гуманітарних, так і технічних спеціальностей. Не менш важливим, на думку ректора, є оволодіння викладачами іноземних мов професійними навичками з фаху, за яким навчаються студенти. «Ми повинні відчувати відповідальність за рівень освіти молодих спеціалістів, які сьогодні залишають стіни університету, і надавати такі знання, аби підготовлений нами фахівець був конкурентоспроможним і міг вільно спілкуватися іноземною мовою зі своїми зарубіжними колегами», – наголосив Микола Вікторович.

Надалі пленарне засідання було продовжено доповіддю завідувача кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей ДНУ професора Е.П. Гончаренко. Також з науковими повідомленнями виступили завідувач кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців ДНУ професор О.І. Панченко та завідувач кафедри іноземних мов для інженерно-технічних та природних спеціальностей ДНУ, професор Л.Ф. Пономарьова.

Подальша робота конференції здійснювалась за напрямами: «Лінгвістичні аспекти вивчення іноземних мов», «Теорія та практика викладання іноземних мов», «Країнознавчі та культурологічні аспекти вивчення іноземних мов». З доповідями виступили викладачі всіх мовних кафедр ДНУ та інших ВНЗ Дніпропетровського регіону. За матеріалами наукової конференції опубліковано збірник тез і статей.

Кафедра іноземних мов для гуманітарних спеціальностей
ДНУ імені О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram