Версія для друку

Майбутні корекційні педагоги обирають перше місце роботи

У «Ярмарку вакансій. Крок у майбутнє – 2012», що пройшов на факультеті психології ДНУ ім. Олеся Гончара, взяли участь студенти-старшокурсники, викладачі, випускники, роботодавці та представники відділу зв’язку з виробництвом університету.

Студенти четвертого курсу напряму «Корекційна освіта» підготували портфоліо - презентації власних досягнень. Відкриваючи «Ярмарок вакансій», виконуючий обов’язки декана факультету психології ДНУ, доцент Дмитро Сергійович Волков підкреслив важливість заходу для підготовки конкурентоспроможних фахівців ДНУ, у якому дуже зацікавлені студенти й викладачі.

Представники роботодавців охоче запросили студентів до своїх установ на роботу. Так, Лариса Григорівна Гарнюк, директор Дніпропетровської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату для глухих та слабочуючих дітей відзначила, що у цій школі вже успішно працюють вихователями-дефектологами випускники кафедри Юлія Антибура, Вікторія Макаревич, Дар’я Римарчук та інші.

Віра Василівна Купрас, заступник директора Дніпропетровської спеціальної школи-інтернату для слабозорих дітей зауважила, що школа-інтернат, яку вона представляє, є гарним педагогічним майданчиком для студентів.

Людмила Тимофіївна Гурова, директор навчально-реабілітаційного центру для дітей із затримкою психічного розвитку, що у Самарському районі на житловому масиві «Придніпровськ», висловила побажання, щоб їхня співпраця з університетом була постійною і взаємно корисною. Вона запросила творчих студентів до роботи у цьому закладі. Студентка-п’ятикурсниця Вікторія Науменко після її виступу попрохала розглянути можливість прийняття її на роботу до цього центру. До речі, доки готувався цей матеріал, дві учасниці «Ярмарки вакансій» – Анастасія Пряженкова та Анна Спінжаренко оформилися і вже працюють керівниками дитячих гуртків у центрі для дітей із затримкою психічного розвитку.

Цікавим був виступ Світлани Володимирівни Мігульової, голови громадської організації інвалідів («Товариство допомоги дітям з аутизмом»), яка розповіла про сучасні підходи та технології роботи з дітьми-аутистами і запропонувала студентам співпрацювати у цьому напрямі.

Віктор Петрович Мушинський, заступник директора Дніпропетровського обласного психолого-медико-педагогічного центру, завідувач навчально-методичного центру практичної психології і соціальної роботи, наш давній соціальний партнер розповів про роботу центру і про можливості роботи дефектологів, соціальних педагогів, психологів у освітній сфері.

Оксана Валентинівна Клейн, провідний інженер відділу зв’язку з виробництвом ДНУ схвально відгукнулася про важливість заходу для навчального процесу університету та про високий рівень його організації.

Докторант Віктор Антонович Гладуш окреслив перспективи подальшого розвитку підготовки спеціалістів і магістрів на факультеті психології та наголосив на значущості набуття професії дефектолога, корекційного педагога саме у нашому університеті, де успішно акредитована спеціальність «Корекційна освіта» і цілеспрямовано проводиться фахова підготовка, залучаються кваліфіковані фахівці спеціальних освітніх закладів Дніпропетровська.

Про проект „Мобільний профорієнтаційний центр”, що є новою формою підготовки фахівців різних спеціальностей ДНУ доповіла заступник декана з навчальної роботи доцент Тетяна Павлівна Приходько.

Зі словами подяки на адресу колективу викладачів кафедри педагогіки та корекційної освіти від імені випускників минулих років спеціальності „Корекційна освіта” звернулася Тетяна Олександрівна Рибкіна, вчитель-дефектолог ОКЗО «Багатопрофільний навчально-реабілітаційний ресурсно-методичний центр корекційної роботи та інклюзивного навчання». Вона розповіла про перші кроки свого професійного становлення та надала декілька порад майбутнім педагогам-дефектологам.

Підсумки «Ярмарку вакансій» підвів виконуючий обов’язки завідувача кафедри педагогіки та корекційної освіти доцент Євген Тимофійович Коробов, який закликав гостей і студентів використовувати обговорені можливості професійного працевлаштування і запропонував заснувати добру традицію проведення таких зустрічей на факультеті психології. Було також відзначено куратора випускного курсу групи ДК-09-1 Тетяну Приходько, яка запропонувала проводити «Ярмарок вакансій» та доклала активних зусиль до реалізації цієї ідеї.

Теплу атмосферу доброзичливості та активну зацікавленість усіх учасників у важливій для обох сторін справі забезпечувала ведуча заходу Зоя Петрівна Бондаренко, доцент кафедри педагогіки та корекційної освіти ДНУ, заступник декана з виховної роботи.

На згадку про зустріч усі сфотографувалися та висловили побажання щодо подальших цікавих зустрічей.

Кафедра педагогіки та корекційної освіти ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram