Версія для друку

У ДНУ плекають паростки творчості

Клуб творчої молоді Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара «Паростки» відзначив п’ятиріччя.

З нагоди ювілею пройшла святкова зустріч початківців та постійних учасників клубу під назвою «Філософія життя на хвилях сучасності». Як і кожного разу, студенти презентували власні творчі надбання: пісні, поезію, гумор, музичні композиції, вишивку, ліплення.

Загальноуніверситетський клуб творчої молоді «Паростки», створений у 2007 році за ініціативи гуманітарного центру ДНУ, а саме незмінного керівника клубу Валентини Олександрівни Архіреєвої, об’єднав яскраві особистості і надав їм чудову можливість розкривати й розвивати свої таланти. «Творчі вміння «паростківців», презентовані на засіданнях клубу, різноманітні, адже мають широкий тематичний та ідейний спектр і охоплюють різні мистецькі сфери людської життєдіяльності - літературу, культуру, музику, театральну гру, декоративно-ужиткове мистецтво та інше, - відзначає В.О.Архіреєва. - Учасники клубу є натхненниками різних творчих проектів, авторами поетичних і прозових збірок, музичних композицій, драматичних дійств, режисерами міні-вистав. Тому сьогодні ми відзначили подяками усіх, хто ці роки допомагав нам підтримувати талановиту молодь і сприяв її самореалізації».

За п’ять років «Паростки» втілили в життя багато цікавих мистецьких проектів. Зокрема, відбулася низка творчих зустрічей з відомими особистостями регіону: членами Національної спілки України Юрієм Кібцем, Віталієм Старченком, Надією Тубальцевою, Лесею Степовичкою, директором і актором Дніпропетровського міського театру одного актора «Крик» Михайлом Мельником, редактором журналу «Бористен» Фіделем Сухоносом, поетом Сергієм Скорим, директором видавництва «Дніпрокнига» Галиною Губановою та іншими. Неодноразово були презентовані поетичні й прозові доробки університетської молоді та відомих українських авторів художнього слова; збірники наукових праць студентів та викладачів історичного факультету «Історичні етюди»; нариси про виховання «Думки, підказані серцем. Роздуми про виховання студентської молоді»; збірник поетичних творів та світлин «Паростки», створений до 90-річчя ДНУ; збірки поезій поетеси з української діаспори Віри Вовк «Обарінки» та «Ромен-зілля», поетичні збірки викладача Лариси Демедецької, випускниць Юлії Купіч та Наталі Литвиненко.

Родзинкою зустрічі став восьмирічний Денис Гаркуша – справжній майстер з японського орігамі. Син студентки-заочниці психологічного факультету ДНУ Яни Гаркуші вже занесений до книги рекордів України як наймолодший викладач орігамі. Учасники засідання змогли оцінити його яскраві багаточисельні роботи, на ознаку любові до творчості кожен паростківець за інструкцією Дениса склав паперове серце.

«Сторінки історії, миттєвості нашого клубу засвідчили, що людина – натура творча. І коли вона знає, що її творчість комусь потрібна і цікава, тоді, як писав Микола Яновський, вона працюватиме, як співатиме. Я думаю, що п’ять років існування нашого клубу підтверджують цю думку», - вважає директор групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді навчально-методичного відділу ДНУ Наталя Петрівна Олійник.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram