Версія для друку

«Маски» повернулися з Гран-прі!

У курортному містечку Буча відбувся XІІ Всеукраїнський фестиваль аматорських театрів «Театральний форум-2012», володарем Гран-прі якого став народний театр-студія «Маски» Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Перша спроба участі університетського колективу в цьому престижному, започаткованому Міністерством культури України та Національною спілкою театральних діячів України форумі виявилася вдалою. Журі фестивалю на чолі з народною артисткою України Раїсою Недашківською одностайно присудило театру Гран-прі з правом повторного показу конкурсного спектаклю на церемонії нагородження. Крім головного призу, у рідні стіни «Маски» привезли ще три дипломи: «За кращу жіночу роль» (Оксана Рудковська), «Королева епізоду» (Наталія Сириця) і «За краще втілення сучасної драматургії жанрі комедії».

Кращого подарунку до 60-річчя Палацу студентів ДНУ та власного 40-літнього ювілею годі було й уявити! Подорож до фестивалю виявилась корисною у всіх відношеннях. Знайомство з роботами колективів з інших міст України, екскурсії історичними місцями Києва – все це залишило неперевершені враження і надихнуло акторів театру «Маски» на нові творчі плани та звершення. Адже незабаром, у середині листопада, їх рідний Палац студентів прийматиме міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Театральна сесія-2012».

Режисер театру-студії «Маски»,
заслужений працівник культури Ігор Трахт


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram