Версія для друку

«Студент. Здоров’я. Спорт»

Регіональний студентський науково-практичний семінар «Студент. Здоров’я. Спорт» пройшов у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Захід зібрав у стінах Наукової бібліотеки ДНУ представників семи вищих навчальних закладів: Дніпропетровського державного інституту фізичної культури і спорту, Дніпропетровської державної медичної академії МОЗ України, Дніпропетровського медичного інституту традиційної і нетрадиційної медицини, Національної металургійної академії України, Дніпродзержинського державного технічного університету та Львівського національного університету фізичного виховання та спорту. Організатором наукового зібрання традиційно виступила кафедра фізичного виховання та спорту ДНУ ім. Олеся Гончара

Метою цього семінару було залучення студентів, вчених і фахівців регіональних установ освіти до розгляду питань здорового способу життя студентів. За умови, що в системі освіти пріоритетним є формування та зміцнення здоров’я, набуття знань і звичок здорового способу життя належить саме фізичному вихованню, відтак розгляд цих питань має велике значення на шляху підвищення ефективності системи фізичного виховання студентської молоді.

За словами керівника та відповідального секретаря, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцента Наталі Василівни Бачинської, семінар працював за такими напрямами: «Основи фізичної культури особистості», «Основи фізичного самовдосконалення. Використання засобів фізичної культури та спорту в процесі життєдіяльності», «Засоби фізичного вдосконалення, збереження здоров’я та фізичної реабілітації студентів» та «Неспецифічні та нетрадиційні засоби та системи фізичного вдосконалення та збереження здоров’я».

Почесними гостями Дніпропетровського національного університету були голова управління фізичного виховання та спорту Дніпропетровської області І.Є. Буря; професор кафедри боксу та національних єдиноборств Львівського державного університету фізичної культури та спорту М.В. Савчин і завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського державного технічного університету О.Г. Гладощук.

СК ДНУ ім. О.Гончара, ст. викладач І.М. Головійчук,
студентка IV курсу ФСЗМК Богдана Баланда
фото: студентка IV курсу ФСЗМК Майя Щербина


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram