Версія для друку

100 балів із 100 – результат кропіткої роботи

Два учасника міської олімпіади з інформаційних технологій серед учнів середніх шкіл, яка проходила на базі Дніпропетровського національного університету, стали абсолютними олімпійськими чемпіонами, одержавши по 100 балів із 100 можливих. Це Ярослав Сергієв, учень 11 класу ліцею інформаційних технологій ДНУ та Олексій Михайльов, учень 11 класу гімназії №130 Жовтневого району. Обидва переможці вже зараховані до ДНУ за результатами попередніх тестувань.

“У цьому році у нас дуже сильна міська команда, - підкреслює доцент Академії митної служби України, голова журі міської олімпіади з програмування Олександр Павлович Буланов. - Вперше за багато років знайшлось два учасника, які повністю справилися з завданням. Вони підтвердили свій високий клас на Всеукраїнській олімпіаді. Олексій став другим призером Всеукраїнської олімпіади, а Ярослав - переможцем Малої академії наук України, отримав диплом першого степеню. Хочу підкреслити, що конкурсні завдання – це продукт дуже високого рівня, але двоє учасників виявилися розумнішими за журі, адже журі не склали таких тестів, з яки ми би вони не справилися”.

„Це була моя четверта та остання шкільна олімпіада, - розповідає Ярослав Сергієв. – На першу олімпіаду, яка проводилася в 2006 році, я прийшов не підготовленим, але відтоді зрозумів, що для того, щоб одержати гарні результати, необхідно багато працювати. Тож, моя сьогоднішня перемога – це результат копіткої роботи.”

Нагородження переможців проходило в Палаці студентів ДНУ, всі учасники олімпіади, яки одержали призові місця, були нагороджені почесними грамотами та подарунками, а ректора ДНУ, професора Миколу Вікторовича Полякова, за плідну співпрацю в організації та проведенні олімпіади було нагороджено подякою Управління освіти міськвиконкому Дніпропетровська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram