Версія для друку

«Еврика» обирає найкращих

На базі Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при ДНУ ім. О. Гончара відбулися традиційні змагання старшої ліги Відкритого обласного математичного турніру «Еврика-2012» для учнів 9-11 класів.

Цього року у них взяли участь 74 учня загальноосвітніх шкіл та профільних ліцеїв з Дніпропетровська, Павлограда, Нікополя, Орджонікідзе, Царичанки, Петропавлівки, Софіївки. Багато з них уже є призерами і переможцями олімпіад різних рівнів з математики та фізики.

Нинішнє інтелектуальне змагання проводилось у трьох номінаціях. Школярам було запропоновано позмагатися у дослідницькій теоретичній олімпіаді (задачі з не строгим розв’язанням, що вимагають певних інтуїтивних міркувань) та конкурсах з обчислювальної математики і математичного моделювання (розв'язання прикладних задач з використанням комп'ютерів).

Наприкінці турніру для учасників був проведений розбір конкурсних завдань. Отже, переможцями «Еврики-2012» визнані: дев’ятикласники Арсеній Шуліков (I місце), Олександр Ковальчук та Дар’я Орел (II місце), Давид Олійник та Олександр Пєня (III місце); учні десятих класів Кіра Іванова (I місце), Андрій Селиванов і Єгор Комаров (II місце), Іван Бас, Єгор Фісун і Сергій Ярошевський (III місце); одинадцятикласники Максим Головко (I місце), Павло Мінаєв і Павло Говоруха (II місце), Дмитро Ржемовський, Максим Яцура та Сергій Курочка (III місце). Усі вони були нагороджені цінними призами та подарунками.

«Еврика» суттєво відрізняється від олімпіад і є оригінальним математичним змаганням, спрямованим на пошук математично обдарованих дітей, заохочення їх до дослідницької роботи у Малій академії наук, формування фонду «олімпійського резерву» області та популяризацію математичних знань. Щорічний математичний турнір проводять механіко-математичний факультет і Центр довузівської підготовки ДНУ ім. О.Гончара, Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю та Регіональний центр моніторингу освіти. До організації конкурсу були залучені також кращі студенти та аспіранти механіко-математичного факультету, факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем, факультетів прикладної математики і психології ДНУ ім. О.Гончара – переможці «Еврики» минулих років, призери Міжнародних та Всеукраїнських студентських олімпіад.

Регіональний центр моніторингу освіти


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram