Версія для друку

Джон Теффт: «Моя дипломатична місія – розвивати взаємовідносини між людьми»

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара Посол США Джон Теффт зустрівся з ректором Миколою Поляковим та спілкувався з учасниками американських урядових програм з наукового й академічного обміну.

Під час зустрічі з ректором і проректорами ДНУ йшлося про розширення двосторонньої співпраці Дніпропетровського національного університету з провідними університетами США. Микола Поляков наголосив, що сьогодні ДНУ є одним з найактивніших учасників програм академічних обмінів, які підтримуються Урядом США. «Зокрема, за програмами академічних обмінів ім. Фулбрайта та IREX пройшли навчання і стажування більше 20 наших студентів, аспірантів та викладачів. Також нині реалізуються чотири угоди про співпрацю з американськими університетами: Державним університетом Сема Х’юстона (м. Хантсвіль), Джексонським державним університетом (м. Джексон), Університетом Кумберленд (шт.Теннессі) та університетом Мідл Теннесси (м. Нешвіл). Сьогодні доцент факультету психології Людмила Байсара знаходиться на стажуванні в університеті Піттсбурга, ми зацікавлені у розвитку взаємин з цим університетом,» а - наголосив Микола Вікторович.

У відповідь Джон Теффт наголосив, що така плідна історія взаємовідносин потребує подальшого розвитку. «Я не науковець, а дипломат, і моя місія – сприяти розвитку взаємин між людьми. За місяць Україну відвідає делегація керівників майже двох десятків американських університетів, і, сподіваюсь, за вашої ініціативи у вас з’являться нові партнери. Посольство лише допомагає зацікавленим сторонам зустрітися, далі ми сподіваємося на особисту ініціативу», - зазначив пан Теффт.

Також пан Посол спілкувався з учасниками програм імені Фулбрайта, IREX, MUSKIE, Flex, International Visitor та інших, що підтримує Уряд США. Він заслухав короткі доповіді учасників про зміст навчання чи наукових досліджень та впровадження їх результатів у сьогоднішню роботу.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram