Версія для друку

Студрада ДНУ презентувала нові проекти

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла чергова зустріч студентського активу з керівництвом закладу на чолі з ректором М.В.Поляковим.

Микола Вікторович неодноразово наголошував, що він із задоволенням зустрічається зі студентами і завжди готовий вислухати їхні думки, відповісти на запитання, допомогти у розв’язанні проблем, які з’являються у молоді. Тісний, налагоджений зв’язок адміністрації університету зі студентами допомагає оперативно вирішувати поточні питання стосовно нарахування стипендій, отримання матеріальної допомоги, ремонту гуртожитків та багато іншого.

«Приємно відзначати високу активність наших студентів, – наголосив ректор, – вони майже щотижня беруть участь у різноманітних конкурсах, змаганнях, олімпіадах і перемагають в них». Микола Вікторович звернув увагу студентських активістів і на проблеми у студентському середовищі, які необхідно вирішувати найближчим часом. Зокрема, ректора турбує порушення дисципліни, прогули занять і, як наслідок, великий відсоток відрахованих з університету за невиконання навчального плану. «Хотілося б, щоб у таких випадках студенти були вимогливими до себе і до товаришів, проявляли взаємодопомогу і підтримували тих, у кого труднощі зі складанням іспитів, – наголосив Микола Вікторович. – Цього року були випадки перебування студентів за кордоном під час практики. В університеті не повинно бути місця такому обману, ми будемо відраховувати за це. Є проблеми і в гуртожитках. Студентському активу потрібно так організовувати мікроклімат, щоб один бешкетник не зміг заважати працювати і відпочивати іншим студентам у гуртожитку. Загалом, зважаючи на розвинене волонтерство та іншу різноманітну доброчинну діяльність, хочеться, щоб наше студентство реалізовувало себе повніше і продуктивніше».

Студентська рада на чолі з Микитою Плясовим запропонувала керівництву університету нові ідеї та плани щодо їх реалізації. Микита відзначив, що триває робота з переформатування діяльності студради університету. Наприклад, новий проект «Студентські куратори» покликаний підвищувати якість освіти та вирішувати проблеми молоді через прикріплення до кожної групи першокурсників обізнаного в університетських справах студента-старшокурсника. Прес-секретар студради ДНУ Софія Пишнева презентувала перший випуск студентського журналу «Сонар», який якнайповніше висвітлюватиме студентське життя. Але, як справедливо зауважив перший проректор О.О. Кочубей, видання має пройти обов’язкову процедуру реєстрації для розповсюдження журналу серед студентів ДНУ та інших ВНЗ.

Студентка Ірина Самченко як голова нещодавно створеного комітету з міжнародних зв’язків запропонувала створити систему обміну цікавою інформацією між ДНУ та ВНЗ України й інших країн про різноманітні проекти. Олеся Богомаз звітувала про соціальні проекти, здійснені за рік (120 благодійних акцій, серед яких відвідання дитбудинків, день донора у ДНУ та інші) та поділилася планами запровадити поїздки до будинків для людей похилого віку та допомогу безпритульним тваринам. Проректори університету дуже схвально поставилися до таких ініціатив, особливо прекрасною ідеєю вони вважають день донора, а також нагадали, що не треба забувати про студентів-сиріт та всіляко їм допомагати. Голова спортсектору Павло Настобурко звернувся до ректорату з проханням по-сучасному облаштувати футбольне поле на території спортивного комплексу університету та ввести до переліку видів спорту ДНУ бойові види мистецтв, оскільки є чимало бажаючих їх опанувати. Микола Вікторович пообіцяв фінансову допомогу з облаштування футбольного поля за умови допомоги студентів. А щодо секції з бойових видів мистецтв, то у навчальних закладах вони, як правило, не заохочуються.

Ректор побажав студентам доводити до кінця ідеї та успішно їх реалізувати – для цього необхідно у співпраці ректорату зі студентським активом і в самому студентському середовищі налагоджувати вимогливі, але довірливі стосунки. «Адже усі ми причетні до спільної справи – утвердження високого авторитету нашої Альма матер».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram