Версія для друку

Галина Кузяєва: "Поки голос є – я не можу не співати"

До культурологічного клубу "В гостях у ректора ДНУ" завітала заслужена артистка України, художній керівник Дніпропетровської обласної філармонії, лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів імені Вінченцо Белліні (Італія) Галина Кузяєва.

Відкриваючи засідання, ректор університету Микола Вікторович Поляков відзначив, що завдяки діяльності Культурологічного клубу вже відбулося декілька зустрічей студентів ДНУ з відомими, яскравими творчими особистостями Дніпропетровщини. "Наша земля багата талантами. І ми завжди намагаємось запрошувати гостей, які цікаві нам, у першу чергу, як особистості та професіонали. Подібні зустрічі, – наголосив ректор, – це чудова нагода для кожного з нас наблизитись до світу мистецтва, поезії, музики. Вони викликають у нас юнацьку замріяність, відроджують у душах тепло і почуття прекрасного".

Атмосфера заходу, й справді, була дуже теплою та невимушеною. На початку своєї програми Галина Матвіївна по-дружньому зізналась, що, виступаючи перед аудиторією Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, відчуває певне хвилювання, адже її син Іван є випускником нашого навчального закладу. Відтак гостя щиро подякувала університету за виховання сина, який тепер є щасливою, професійно реалізованою людиною.

Надалі всі присутні отримали можливість ближче познайомитися з талантом і творчістю Галини Матвіївни. В її неперевершеному виконанні прозвучали п’ять творів європейської та вітчизняної вокальної класики – пісня І.Дунаєвського "Весь век мы поём" із кінофільму "Цирк", шедевр Й.С.Баха-Ш.Гуно "Ave Maria", арія із опери В.Белліні "Норма", вальс із опери "Богема" Пуччіні та архаїчна молитва "Ave Maria" Каччіні. Її надзвичайно сильне, багате сопрано, тонке розуміння творів і високий професіоналізм виконання з перших хвилин полонили душі слухачів. Спраглі до живого виконання, вони гучно вітали гостю шквалом вдячних і захоплених оплесків.

У другій частині зустрічі на прохання ректора пані Галина розповіла про свій життєвий і творчий шлях, а також поділилася з аудиторією деякими секретами майстерності в музичному мистецтві. Було надзвичайно цікаво слухати історії з життя Галини Матвіївни. У відвертій розмові вона із власного досвіду розповіла про важливість позитивного погляду на життя, невпинного навчання й натхненної праці над собою. За її словами, тільки в активній роботі людина розвивається і зберігає даний від природи дар – саме у такий спосіб зароджується внутрішня гармонія, завдяки якій ми стаємо щасливими. Звертаючись до молодого покоління, Галина Матвіївна Кузяєва дала такі настанови: "У кожного з вас, без сумніву, є свій особливий талант, який кликатиме вас, вабитиме і не полишить у спокої. Відтак уже зараз ви повинні наполегливо опановувати свою спеціальність, ставати професіоналами в обраній галузі. Цінуйте ту велику емоційну підтримку, яку дають вам ваші викладачі, – справжні особистості – лідери, що здатні підтримати і надихнути на перемоги. І пам'ятайте, лише ваша особиста майстерність допоможе вам бути реалізованими й затребуваними в житті. Залишайтесь відкритими, вірте у власну зірку та будьте сміливими!" – побажала наостанок пані Галина.

Кожен з присутніх мав можливість поставити артистці свої запитання. Вони стосувалися як її професійного життя і кар’єри (наприклад, про участь у конкурсі в Італії чи талант композитора), так і її особистих смаків. Галина Кузяєва залюбки всім відповіла.

Насамкінець Микола Вікторович Поляков висловив переконання, що така прекрасна творча зустріч з талановитою співачкою сприятиме формуванню найвищих художніх смаків та глибокому духовному зростанню студентства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Він також подякував вельмишановній гості за приємне спілкування і на згадку презентував Галині Матвіївні подарунки та квіти від університету.

Окрім того, Микола Вікторович гостинно запросив пані Кузяєву в майбутньому ще не раз відвідати ДНУ ім. О.Гончара і провести майстер-клас для вокально обдарованих студентів університету. В свою чергу, Галина Матвіївна зазначила, що як викладач академічного вокалу Дніпропетровської консерваторії імені М. Глінки обов’язково допоможе в розкритті яскравої індивідуальності та творчого духу наших студентів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram