Версія для друку

Дніпропетровські спортсмени – лідери українського волейболу

Збірна ветеранів з волейболу Дніпропетровської області завоювала Почесний Кубок України та медалі переможців .

На початку вересня в Алушті відбулися змагання за Кубок України серед жіночих та чоловічих команд ветеранів з волейболу. Змагання проводилися під егідою Асоціації ветеранів волейболу України (АВВУ). Протягом десяти днів команди майстрів спорту з різних областей України боролися за першість у різних вікових категоріях. Усього у чемпіонаті взяли участь 94 команди, представлені у таких номінаціях: чоловіки – 40+; 45+; 50+; 55+; 60+; 65+ та 70+; жінки – 35+; 40+; 45+; 50+ та 55+. У складі збірної нашої області «Славутич»-60+ грав старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара Павло Миколайович Мановський.

Дніпропетровські спортсмени вже давно носять звання лідерів українського волейболу і міцно тримають його не перший рік поспіль. Про це свідчать і результати нинішніх змагань. Команди нашої області посіли наступні місця: серед чоловіків – I місце у вікових категоріях 50+ та 60+ і II місце у категорії 40+; серед жінок – II місце у категорії 35+ та III місце у категорії 65+.

Також на початку вересня в Саках відбулася фінальна частина Чемпіонату України з пляжного волейболу, де II почесне місце посіла студентка нашого університету Ангеліна Лесуненко. «У жіночому чемпіонаті з волейболу брали участь 24 команди зі всієї України і кожна з них заслуговувала звання кращої. Серед учасниць зібралися не просто гравці з високим рівнем гри, а ті спортсменки, які здобули чималий досвід на міжнародних змаганнях. Відтак не було жодного матчу, який можна було би назвати легким. Кожна гра змушувала мене і мою напарницю викладатися на повну. В результаті ми посіли II місце, поступившись в наполегливій боротьбі команді з Києва», – розповідає Ангеліна.

Окрім того, юна спортсменка виконала норматив майстра спорту, проте зупинятися на досягнутому не збирається. Першокурсниця Ангеліна Лесуненко планує відстоювати честь університету і в наступних спортивних змаганнях, аби довести, що ДНУ імені О. Гончара, у якому вона навчається, – найкращий.

СК ДНУ ім. О.Гончара,
ст. викладачі І.М. Головійчук, П.М. Мановський
студентка IV курсу ФСЗМК Богдана Баланд


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram