Версія для друку

Попереду щасливі студентські роки!

Напередодні нового навчального року в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулось урочисте посвячення першокурсників у студенти. Сотні майбутніх фахівців та їхніх батьків зібралися на площі перед Палацом студентів ДНУ, щоб взяти участь у цій хвилюючій і урочистій церемонії.

Першим з вітальним словом до студентства звернувся ректор ДНУ, професор Микола Вікторович Поляков. Тепло вітаючи нове покоління студентів із знаменним днем, він побажав усім натхненного навчання й закликав до наполегливої праці на користь собі, державі та alma mater. "Шановні першокурсники! Від імені викладачів, ваших старших колег щиро вітаю вас зі вступом до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара! Відсьогодні ви стаєте повноправними членами нашої великої і дружної, творчої університетської родини. Попереду на вас чекає цікаве і насичене студентське життя. Переконаний, за роки навчання у нашому університеті ви зможете використати весь потужний науковий потенціал для здобуття знань і духовного зростання. А відтак вийдете зі стін своєї alma mater успішними людьми – конкурентоспроможними спеціалістами – справжніми патріотами своєї держави. Щасливих вам студентських років!", – наголосив ректор.

Плідно працювати та примножувати славні традиції Дніпропетровського національного університету побажали новоспеченим студентам і почесні гості свята – голова Дніпропетровської обласної ради Є. Г. Удод та випускник ДНУ 1960 року, Герой України, керівник міжнародного проекту "Морський старт" В.Г. Команов. "Дорогі першокурсники! Щиро вітаю вас з тим, що ви обрали один із кращих вищих навчальних закладів нашої держави, адже в новому десятилітті ДНУ ім. О.Гончара впевнено входить у десятку кращих вишів України. Бажаю вам цікавого навчального року, тільки найліпших оцінок та системного навчання задля високих досягнень", – сказав у своєму виступі Євген Удод.

Далі, за традицією, Микола Вікторович Поляков гостинно познайомив студентів із деканами та керівним складом університету. Кращі вихованці ДНУ поклали квіти до пам’ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни студентам, а також вручили першокурсникам символічні студентський квиток, залікову книжку і "граніт науки". Після цього юні "новобранці" університету урочисто виголосили студентську клятву. На завершення нових членів університетської родини своїм красивим виступом привітав танцювальний колектив Палацу студентів ДНУ.

Ось так яскраво розпочалося багатогранне студентське життя у ДНУ ім. О.Гончара для багатьох колишніх школярів. Для більшості з них вибір нашого навчального закладу не є випадковим. Наприклад, як у Марії Нікітіної, студентки факультету суспільних наук і міжнародних відносин: "Вступити до Дніпропетровського національного університету я мріяла з дитинства. Пам'ятаю, коли мені було лише вісім років, кожного разу проїжджаючи повз університет, я говорила мамі, що хочу там навчатися. А тепер мрія збулася! Треба лише прагнути до своєї мети!".

А от студентка юридичного факультету Євгенія Вайсергольдштейн вибір свого навчального закладу робила вже у більш свідомому віці: "ДНУ ім. О.Гончара – це вищий навчальний заклад з хорошими традиціями. Навчатися тут престижно, адже це національний класичний університет, який гарантує перспективне навчання і гарну роботу в майбутньому", – відзначила Євгенія.

Не сумнівається у правильному виборі вишу і студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Євген Падафа. Хлопець говорить: "Хотілося стати студентом саме цього університету, оскільки тут найкраща наукова база. Вступати мені було неважко, з самого початку я був дев'ятим у списку, відтак особливо не хвилювався. Тож мої враження зараз тільки позитивні".

Загалом цього року студентське братерство ДНУ поповнили 5676 юнаків і дівчат. План державного замовлення повністю виконано. На перший курс зараховано за ОПП бакалавра 3083 абітурієнтів, за ОПП спеціаліста і магістра – 2593.

Приймальною комісією ДНУ було прийнято більше 25 тисяч заяв від абітурієнтів і 5742 через систему "Електронний вступ". Дніпропетровський національний університет цього року став шостим в Україні за обсягом державного замовлення (3555 осіб), а також - єдиним серед ВНЗ Дніпропетровщини увійшов до рейтингу ТОП-10 ВНЗ України за кількістю поданих заяв, посівши у ньому сьоме місце.

Бажаємо молодому поповненню студентства ДНУ успіхів і наснаги на шляху пізнання та підкорення нових вершин!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram