Версія для друку

ДНУ імені Олеся Гончара: план держзамовлення виконано

В рамках цьогорічної вступної кампанії бажання вступити до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара виявили більше 30 тисяч абітурієнтів. За даними МОНмолодьспорту, ДНУ – єдиний серед ВНЗ Дніпропетровщини, що за кількістю поданих заяв увійшов до рейтингу ТОП-10 ВНЗ України, посівши у ньому сьоме місце.

Зокрема, приймальною комісією Дніпропетровського національного університету було зареєстровано більше 25 тисяч заяв у паперовій формі і понад 6000 – через мережу Інтернет, що значно вище минулорічних показників. «У нинішньому році відзначаємо суттєве збільшення кількості абітурієнтських заяв, у тому числі й електронних. Тих, хто бажав отримати вищу освіту саме у ДНУ, не злякало навіть підвищення прохідного бала із профільних предметів до 140. На кількості поданих заяв це майже не позначилося», – говорить відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Сергій Олександрович Давидов.

Державне замовлення ДНУ імені Олеся Гончара на підготовку бакалаврів, спеціалістів і магістрів цього року становило 3555 осіб – шостий показник серед вищих навчальних закладів України. «Відповідно до доведених університету обсягів держзамовлення на навчання за ОКР "бакалавр" на базі повної загальної середньої освіти університет отримав право набирати 1789 осіб (з них – 1669 осіб за денною та 120 – за заочною формами навчання), – повідомив Сергій Олександрович. – Якщо порівнювати ці цифри з минулим роком, то набір збільшено на 532 особи, або на 47 відсотків. Збільшення відбулося за напрямами підготовки, пов’язаними з інформаційними технологіями, природничими та математичними науками. Зокрема, збільшена кількість бюджетних місць за такими напрямками: математика, фізика, прикладна фізика, комп’ютерні науки, мікро- та наноелектроніка, телекомунікації, приладобудування, виробництво літальних апаратів, системний аналіз, біологія. Збільшення стосувалося і прийому бакалаврів за заочною формою навчання. Якщо минулого року план прийому становив 55 осіб, то цього року – 120, що на 65 осіб більше. До прийому 1789 осіб на навчання за ОКР "бакалавр" на базі повної середньої освіти треба додати ще 162 місця за денною формою навчання та 71 місце за заочною формою на базі молодшого спеціаліста. Це пов’язано з рішенням Уряду підтримувати розвиток IT-галузі, новітніх технологій, промислового комплексу в Україні», – констатує С. Давидов.

За підсумками абітурієнтської кампанії в ДНУ, конкурс на напрями, де було збільшено держзамовлення, виявився високим. Зокрема, на напрями підготовки "Комп’ютерні науки" та "Програмна інженерія" він становив 15 осіб на місце, "Комп’ютерна інженерія" – 14 осіб на місце. Серед інших інженерних та технічних напрямів – 5-8 абітурієнтів на місце.

Традиційно високі конкурси спостерігались на економічних, юридичному й інших гуманітарних напрямах. Наприклад, "Туризм" – 46 осіб на місце, "Міжнародні економічні відносини" – 36, "Правознавство", "Управління персоналом" і "Китайська мова" – по 35 осіб на місце. Усі рекорди побив напрям підготовки "Реклама і зв’язки з громадськістю", де конкурс становив 160 осіб на місце.

В цілому, за словами Сергія Олександровича, вступна кампанія-2012 у ДНУ імені Олеся Гончара пройшла без особливих випадків. "Загальний план прийому абітурієнтів на держбюджетні місця успішно виконано. Наразі приймальною комісією ведеться робота із зарахування до ДНУ в межах ліцензованого обсягу студентів контрактної форми навчання, яке триватиме до 25 серпня".

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram